2022-01-28 08:01:49• hírek • közlemény

Női kosárlabda: a Brassói Olimpiával csap össze a Szatmárnémeti VSK

Szombaton, január 29-én a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a bajnokság 17. fordulójában Brassóba látogat. Akár izgalmasnak is érkezhet a találkozó, ugyanis az alapszakaszban a brassóiak minden évben meglepetésszerű győzelmet aratnak a szatmáriak felett.

Ahogy mindig, most is a VSK a találkozó győzelmi esélyese, ráadásul a házigazdákra ebben a szezonban rá sem lehet ismerni. Tizennégy mérkőzésből csak két győzelmet sikerült behúzniuk, az utóbbi fordulókban az Arad és a Marosvásárhely ellen véreztek el, a Târgoviște elleni vereségben pedig sokak szerint a játékvezetők voltak a ludasok.


A Szatmárnémeti VSK viszont némileg magabiztos lehet, a Târgoviștei CSM ellen nemrég 94-54 arányú kiütéses győzelmet hoztak össze, a statisztikákat tekintve pedig a bajnokságban 12 győzelem és egyetlen vereség a mérleg.


És ha már statisztikai adatok: a szatmári csapatot erősítő amerikai Sparkle Taylor lett a 16. forduló legjobb játékosa, aki a Târgoviște ellen 28 pontot dobott és 11 lepattanót szerzett. De nem csak neki jött össsze a dupla dupla: a boszniai Miljana Dzombeta 15 pontot szerzett és 12 asszisztot adott. Ő egyébként a bajnokság legjobb passzolója a meccsenkénti 7,8-as assziszt-átlaggal.


A Brassó elleni mérkőzés élőben lesz látható a Román Kosárlabda Szövetség (FRB) Youtube-csatornáján. A VSK kosárlabdázóival kapcsolatos hír, hogy január 31-én derül ki, melyik csapat lesz az ellenfél a Román Kupa elődöntőjében illetve, hogy hol rendezik a négyes döntőt. A legjobb négy közzé jutott csapatok a Szatmárnémeti VSK mellett a Sepsiszentgyörgyi Sepsi, az Alexandriai CSM és a Konstancai Phoenix.


A bajnokság 17. fordulójának további mérkőzései: Alexandria CSM - Bukaresti Agronomia, Aradi FCC UAV – Kézdivásárhelyi KSE, Târgoviștei CSM - Konstancai Phoenix, Bukaresti Rapid- Kolozsvári U.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: